PC & Playstation
I fritidsklubben bruger vi PC og Playstation på forskellige måder.Strukturerede E-sports aktiviteter
I fritidsklubben bruger vi PC og Playstation på forskellige måder. Ofte booker børnene sig ind på en seddel og kan spille op til 60 minutter pr. dag. Derudover laver vi mere strukturerede e-sports aktiviteter.
Et godt alternativ til at sidde og spille computer derhjemme
I hele fritidsklubben råder vi både over Playstations og computere. Vores konsoller er fordelt rundt i klubben, mens der i ’Kælderen’ er vores computerrum, med 6 kraftige gamer computere.
Sct. Georgsgården skal være et godt alternativ til at sidde og spille computer derhjemme, så der for prioriterer vi at have noget nyt og godt udstyr, som man ikke nødvendigvis har derhjemme. I klubben er der desuden mulighed for at spille sammen med andre børn man er fysisk sammen med.
Det er godt at have et socialt netværk online, men der er intet der kan måle sig med at være fysisk sammen. Det vil vi gerne kunne give børnene på Sct. Georgsgården. Derfor arrangerer vi også spil hvor vi kan spille mange sammen.
Hvilke spil der er i orden at spille
På vores PC’er skal børnene ofte bruge et login for at spille. Dette skal de lave hjemmefra og dermed sikrer vi os at de spil de har på f.eks. Steam er købt med forældrenes accept. Der findes dog en masse gratisspil i alle afskygninger. Vi vil opfordre alle forældre til at tage en snak med deres barn omkring hvilke spil der er i orden at spille.
Fælles aktivitet i PC rummet
Når vi laver fælles aktivitet i PC rummet, har Sct. Georgsgården kontoer og spil som børnene låner. Alle spil der er installerede på klubben konti er nogen personalet har udvalgt og selv spillet.
Vi pædagoger blander os i deres spil
Når børnene spiller computer eller Playstation, blander vi pædagoger os i deres spil. Hvis det er et spil ikke selv kender, spørger vi og følger med i hvad de spiller. Klubben er åben for alle og derfor er det heller ikke alle spil der bliver godkendt til at spille, selvom det er barnets eget spil. Et gyserspil som tilskuere kan blive skræmte af, må man f.eks. ikke spille i klubben – det må man gøre derhjemme.
Uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med computerspil
Computerspil er en aktivitet som så mange andre på Sct. Georgsgården, med sine fordele og ulemper. Det er en verden det er meget nemt som barn at blive draget af og mange kan have svært ved at lægge det fra sig. På Sct. Georgsgården observerer og spiller vi med sammen børnene. Hvis vi ser tegn på en uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med computerspil, tager vi naturligvis fat i jer – vi håber i vil gøre det samme hvis i har brug for sparring ift. computerspil.
E-sports holdet Team Black Lake
Vores ambition er at udvikle børnenes interesse inden for computerspil, så det bliver til mere end tidsfordriv inden aftensmaden derhjemme. Gennem målrettede aktiviteter vil vi dyrke børnenes interesse og opøve deres færdigheder i bl.a. koordination og teamwork.
På verdensplan – og bestemt også i Danmark – er computerspil som publikumssport eksploderet de sidste par år. Esports hold hyldes som sportsstjerner og takket være store sponsorer, er der rigtig mange penge i kompetitive computerspil som League of Legends og Counterstrike. Da vi var unge, var computerspil noget der foregik hjemme i kælderen; nu spilles der for millioner af kroner på store stadions med op mod 30.000 tilskuere.
Vi vil gerne have fokus på Sund Gaming
På Sct. Georgsgårdens Esportshold Team Black Lake har vi en masse pædagogiske overvejelser omkring vores aktiviteter. Computerspillene er også et middel til opnå større sociale og fysiske mål for barnet. Vi vil gerne have fokus på Sund Gaming, hvilket indebærer fysisk aktivitet, gode ergonomiske forhold og en opmærksomhed på hvornår man spiller for meget i forhold til dagligdagens andre opgaver.
Vi arbejder bl.a. med:
- Målrettet træning
- Samvær på tværs af alderstrin
- Teknisk viden
- Finmotorik, koordination og teamwork
- Spilkultur, herunder sprog og opførsel.
- Sund Gaming
- Sociale og fysiske aktiviteter