Skanderborgs Aktive Mil

Et projekt for mere aktiv fritid og fællesskaber på tværs

Drømmen om en multipark ved Svanesø og Sct. Georgsgården

Under overskriften Skanderborgs Aktive Mil har en ny forening af samme navn siden september 2020 arbejdet hårdt på at aktivere visionsplanen for et større naturområde i Skanderborg.

Med nøgleordene bevægelse og fællesskab ønsker foreningen at lave såkaldte hotspots undervejs på det naturskønne stiforløb ved Svanesø, Dyrehaven og Skanderborg by. Målet er at binde by, borgere og natur bedre sammen og motivere skanderborgenserne til leg og aktiv fritid.

Vi ønsker en Multipark/Moderne legeplads

Vi tænker Multiparken som en moderne legeplads der er samlingspunkt for børn og unge i lokalområdet. En moderne legeplads der er forbundet med Sct. Georgårdens eksisterende SFO- og klubtilbud i og uden for åbningstid. Vi ser Multiparken et sted, der er et helstøbt fritidstilbud til de børn og unge, der har lyst til noget andet eller som supplement til det der tilbydes i foreningslivet.

Vores børn og unge vil finde sammen i Multiparken, hvor der kan køres på løbehjul, skates, spilles bold og leges i trygge rammer.

Bevægelse og socialt samvær

Vi tænker Multiparken udformet, så forskellige aldersgrupper i mangfoldighed i området kan mødes i åbningstiden med støtte fra Sct. Georgsgårdens personale, samt alene uden for åbningstid til selvorganiseret udendørssport, leg og aktivt, socialt samvær. Det er målet, at Multiparken hermed kan bidrage positivt til den sociale integration og sundhed i lokalområdet.

Læs artikler om projektet her:

Den 4. oktober 2021: Vision om Skanderborgs aktive mil, multipark og mere fællesskab er godt på vej mod målet

Den 15. september 2021: Tre millioner fra kommunen til multipark: Det kan fondene godt lide

Den 14. september 2021: Stor donation til multiparken i Skanderborg

Den 26. juni 2021: Godgørende fond uddelte penge – og lukkede

Den 25. juni 2021: Indsamling til multipark når nye højder

Den 24. juni 2021: Sommerfest: Borgmesteren udfordret af BMX-folket

Den 22. juni 2021: Skateboard-legende kommer til Skanderborg

Den 4. juni 2021: Forældre tager sagen i egen hånd

Den 7. april 2021: Drøm om multipark i Skanderborg

Den 24. februar 2021: Nu skal Skanderborg forenes i det foreningsløse

 

Projektbeskrivelse

Unik multipark ved Sct. Georgsgården projektbeskrivelse:

Download projektbeskrivelse (pdf)

Sommerfest på
Sct. Georgsgården den 23. juni 2021

Sct. Georgsgården og foreningen bag Skanderborgs kommende multipark afholdte den 23. juni 2021 et brag af en Sankt Hans festdag fyldt med aktiviteter, shows, grillmad, musik, bål og meget mere. De 500 billetter blev hurtigt revet væk og Sct. Georgsgården dannede ramme om en uforglemmelig dag.

Vi havde et fantastisk arrangement, der bød på vildt skate- og løbehjulsopvisning, med gæste optræden af selveste Rune Glifbjerg, den danske skater der netop har deltaget ved OL i Tokyo.

Sidstnævnte har sammen sin makker Ebbe Lykke, været involveret i udformingen af multiparken, og til sommerfesten kunne børn og unge komme med forslag til hvordan multiparken skal se ud.

Derudover lavede pædagogerne fra Sct. Georgsgården en masse sjove aktiviteter, slagter Byskov serverede pølser og Skanderborg Bryghus stod for øl-serveringen.

Programmet for dagen kan ses HER.

 

Vi støtter Multiparken i Skanderborg

Målet om at etablere en Multipark ved Sct. Georgsgården, der er udformet så forskellige aldersgrupper kan mødes i og uden for klubbens åbningstid til udendørssport og aktivt, socialt samvær og leg, er ambitiøst. Derfor er prisen for det samlede projekt godt 7 mio. kr.

Skanderborg Kommune bakker op om projektet og har med budgettet for 2022 afsat 3 millioner kroner til realiseringen af multiparken. Hermed fundamentet skabt, så vi med knofedt og velvilje fra fonde, erhvervsliv og private aktører vil kunne lykkes med at realisere projektet i fuld skala. 

 

Fonde og erhvervsliv bakker op

Multiparken i Skanderborg bliver støttet af en række fonde og med donationer fra det lokale erhvervsliv. Uden denne opbakning ville projektet ikke være muligt! Tak for såvel meget store samt mange mindre, men stadig meget vigtige beløb.

Platin:

Skanderborg Kommune

Guld:

Fællesskabspuljen

Sydbank Fonden

Sct. Georgs Gården

More Play Puljen

REMA1000

Peter Kruse

Sølv:

Danske Bank Skanderborgs Jubilæums Fond

Normal

ABUS

Bronze:

Kulturpuljen

Morten Børup Skolen

Dagtilbud Skanderborg By

 

Platin: +500.000 kr.; Guld: +100.000 kr.; Sølv: +25.000 kr.; Bronze: + 10.000 kr.

Private donationer

I slutningen af året lyder det officielle startskud for vores crowdfunding kampagne målrettet bedsteforældre, forældre, tanter, onkler og andet godtfolk. I løbet af oktober og november måned er vores mål at indsamle 150.000 kr. blandt alle private, der ønsker at støtte op om en fantastisk multipark for byens større børn og unge.

Alle bidrag er meget værd, men det er klart, at vi med det ambitiøse mål også har brug for større donationer. Derfor vil vi hver uge i den officielle indsamlingsperiode kåre ugens bidragsyder og sikre forskellig opmærksomhed omkring vores arbejde.

Ønsker du allerede nu at støtte op, så er muligheden der! Grib telefonen og mobile pay støttebeløbet til:  638359.

Kontaktinformation

Er du interesseret i projektet og ønsker at høre mere, så er du mere end velkommen til at kontakte os:

Katrine Ringgaard Jørgensen
Næstformand og kommunikationsansvarlig i foreningen Skanderborgs Aktive Mil
E: 
T: 28 57 85 89

Anne Heeager
Formand og projektleder i foreningen Skanderborgs Aktive Mil
E: T: 29 39 84 83

Foreningens medlemmer ved stiftelsen i oktober 2020
Seks frivillige skanderborgensere står bag projektet. Fra venstre er det Carsten Bjerre, Anne Heeager, Jesper Callesen, Rikke Leth Mortensen, Katrine Ringgaard Jørgensen, og Ninna Møller (mangler).

Kortudsnit fra visionsplanen for Skanderborgs Aktive Mil
Multiparken ved Sct. Georgsgården er ét af mange hotspots i visionsplanen for Skanderborg Aktive mil langs sø, skov og by.

Rapportuddrag fra Idrættens analyseinstitut 2020
25 % af danskerne er aktive løbehjulsbrugere i 2020

Download rapportuddrag

Udsnit fra lokalplan 106, 2002